søndag den 6. april 2008

to teser om rets- og udlændingepolitik

I en kommentar til Mette Frederiksens 9 teser, lancerer kulturminister Brian Mikkelsen (K) nu to teser om rets- og udlændingepolitikken:

1. Man skal altid tage mere hensyn til offeret end til gerningsmanden

2. Det er udlændingene, der skal tilpasse sig det danske demokrati. Ikke omvendt

Jeg opfordrer til at læse Brians blog, det er velovervejede konservative ord.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Min fortsatte kommentar til Kristian Juul.
Selfølgelig skal udlændinge tilpasse sig det danske demokrati og ikke omvendt. Det er et soleklart argument. Men der er to sider af en mønt.
Jeg vill gerne vide hans synspunkt for os danskere i udlandet som allerede er danskere og som gerne vil bevare vores danske statsborgerskab, men også bevare det ved a blive statsborgere i vores nye hjemland. Hr Juul's "velovervejede konservative" svar er enøjet og een af årsagerne til at verden bliver mere og mere spittet.
Venlig hilsen

Søren Jensen USA

Kristian Vinter sagde ...

Kære Søren Jensen

At udlændinge skal tilpasse sig det danske demokrati og ikke omvendt burde være "soleklart", det kan vi hurtigt blive enige om, men desværre har den danske venstrefløj langt fra været klare på dette område - det er derfor der er behov for klare konservative udmeldinger her.

Du kalder mit svar "enøjet", men jeg står fast på, at man har én og kun én national identitet. Vi er nødt til at kunne forvente loyalitet overfor Danmark fra danske statsborgere, og det er klart, at hvis man så også er statsborger i andet land, så bliver den loyalitet alt andet lige udvandet.

venlig hilsen

Kristian Juul

Anonym sagde ...

Kristian Juul, jeg er totalt uenig med dig om "udvanding" af den nationale identitet. Jeg boede or arbejdede i 40 år i Danmark og flyttede for 28 år siden til USA med min kone og tre børn som nu er formeret til en familie med 10 børnebørn. Vi er alle dansk sindet, det er vores kultur arv, og det vil vi aldrig eller kan fornægte. Vi er også amerikansk sindet ellers var vi ikke blevet boende. Vi er tusindevis af danskere i udlandet som støtter Danmark loyalt i et og alt. Et lille land som Danmark har brug for al den hjælp de kan få fra alle ude danskere. Men hvis du aldrig har boet i udlandet er det sikkert svært for dig at forstå, hvorfor man kan have loyalitet for både Danmark og et andet land.

Og til sidst er det noget vanvittigt sludder at blande venstre fløj eller højre fløj eller ingen fløj ind i billedet. Det har intet med parti politik at gøre at være loyal over for sit land. Herovre i USA er det demokrater eller republikanere. At skille dem ad og sige at et parti er mere loyalt eller patriotisk end det andet er lige så forrykt.
Vågn op Kristian Juul og hjælp med at forene verden istedet for at dele den op i parti blokke
Venlig hilsen
Søren Jensen USA