lørdag den 5. april 2008

slut med friløb til SF

Medierne, selv de borgerlige, har på det seneste været venligt stemte imod SF, besnæret af partiets nye formand, oppositionens "åndelige leder", som statsministeren har døbt Villy Søvndal.

Men jeg mener faktisk vi borgerlige efterhånden har givet SF lige rigeligt lang snor.

Inden det går hen og bliver alt for trendy at være SF'er, bør vi begynde at se det nye in-parti efter i sømmene, så befolkningen ved, hvad de egentlig vil med samfundet.

Jeg har kigget i SFs principprogram, og der står mange skræmmende ting, f.eks.:

"SF vil en grundlæggende ændring af samfundet. Strukturer og mekanismer i samfundet skal i små og store skridt gradvist omdannes, så demokrati, frihed, social retfærdighed og bæredygtighed gøres til de bærende principper for samfundets udformning og udvikling. Det forudsætter en revolutionær proces, hvor et flertal i befolkningen gradvist afskaffer kapitalismen.

Det bliver ikke en nem og gnidningsløs udvikling. Dervil til enhver tid være højrekræfter, som vil bekæmpe ændringerne, fordi de ikke ønsker SF's vision om et nyt samfund, og fordi en socialistisk udvikling vil true deres interesser og privilegier. Forandringsprocessen vil være båret af stadig mere gennemgribende reformer, hvis langsigtede konsekvens vil være en egentlig afskaffelse af den kapitalistiske magtstruktur."

Læs selv videre, hvis du orker, men jeg må advare, det er forstemmende læsning med mange ærke-marxistiske passager som taget direkte ud af "Das Kapital".

Grundlæggende ændring, revolutionær proces, afskaffe kapitalismen...

Jo, jeg skal love for at der bliver brug for "højrekræfter" til at bekæmpe denne rendyrkede betonkommunisme.  Det er jo tydeligt, at SF ikke har lært en døjt af Warsawa-pagtens økonomiske, politiske og menneskelige kollaps, men blot samler kræfter til nye omvæltende samfunds-eksperimenter.

Og kære læser, det er altså ikke et forældet partiprogram fra de revolutionære 70'ere jeg citerer fra, men det seneste fra 2003.

Jeg synes vi skulle prøve at spørge blandt SF's nye vælgere, hvor mange af dem som virkelig støtter kapitalismens afskaffelse i en "revolutionær proces".

Meget meget få, tror jeg. 

Så vi, som ikke ønsker at se socialismens spøgelse gå igen, må arbejde på at få flyttet de nye SF-vælgere over til partier, som er mere i samklang med danskernes ønsker om markedsøkonomi, fri ejendomsret og borgerlige frihedsrettigheder.



P.S. En enkelt opløftende ting fandt jeg dog i SF's ellers stærkt deprimerende partiprogram, nemlig følgende:

"Tilstedeværelsen af en fri og uafhængig kunst er altafgørende for et demokratisk samfund og en forudsætning for et veludviklet og mangfoldigt kulturliv. Derfor skal samfundets give rum og økonomiske muligheder for den eksperimenterende kunst."

Dette er det eneste i programmet jeg kan være enig i. 

Hvad jeg derimod ikke forstår er så, hvorfor SF-styrede kommuner ligger i bunden når det gælder kulturstøtte, mens vi som konservative "højrekræfter" ligger i den absolutte top, som jeg for nyligt skrev om her.

Gad vidst om SFs mange kultur-glade vælgere ved, hvor ringe en indsats deres parti i praktisk politik gør for kulturen?

Ingen kommentarer: