torsdag den 10. april 2008

"Klassisk fordelingspolitik" igen øverst på S-dagsordenen

Nu er det igen "klassisk fordelingspolitik", der er øverst på dagsordenen for socialdemokraterne, fremgår det af et nyt interview med Helle Thorning-Schmidt i Weekend-avisen.

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde opdaget, at fordelingspolitikken ikke hele tiden havde været øverst på dagsordenen for socialdemokraterne.

Men der er andre interessante udtalelser i interviewet: 

"Når halvdelen af bruttonationalindkomsten er i den fælles pengekasse, giver det også helt uanede muligheder for at prioritere.«

Jo, der er rigtig mange penge i de offentlige kasser at flytte om på. Det er dog tydeligt, at Socialdemokraterne ikke er enige i denne blogs motto, at disse ubegribeligt mange penge lå bedst i de borgeres lommer, hvorfra skattevæsenet med stealth-agtig behændighed lister dem ud. 

Men på spørgmålet om "de uanede muligheder for at prioritere" glider S-formanden desværre af: "Nej, jeg vil ikke udfolde 2009’s finanslov. Men det kommer. Og jeg kan henvise til de andre finanslove, vi har haft, hvor vi har prioriteret hver eneste gang – landbrugssubsidier og nogle af de regionale vækstfora, der har været rundt omkring i landet og ikke har været fornuftige."

Og lidt senere: "Vi er parate til at prioritere i forsvaret."

OK, når S-formanden skal give eksempler på "prioriteringer", er det altså primært at skære ned på forsvarsudgifter og landbrugsstøtte... 

For mig er det noget letkøbte prioriteringer at tage midler fra forsvaret af Danmarks grænser og internationale engagement samt vores historisk set mest betydningsfulde erhverv, landbruget, for at give velfærdsydelserne endnu en ekstra tak opad.

Hvornår ser vi en socialdemokrat med modet til at sige til befolkningen, at vi alle ikke kan blive ved med at få mere fra de offentlige kasser?

Ingen kommentarer: