mandag den 21. april 2008

SF-nedtur, K på vej op

Dagens gode nyhed, at SF's fremgangskurve er knækket. Samtidig har vi Konservative medvind.

Som jeg skrev for nyligt her i bloggen, har SF i sit principprogram ikke frigjort sig fra vulgær-marxistiske formuleringer som "afskaffe kapitalismen" i "revolutionær proces". 

En folkelig SF-formand, som i stedet ønsker at fremstille partiet som "erhvervsvenligt" (!?), kan ikke i længden løbe fra sit partis betontunge ideologiske arvegods, og det er det, som SF's nye vælgere nu er ved at gennemskue, og det er derfor de nu bevæger sig væk igen.

Samtidig viser meningsmålingen som sagt en beskeden fremgang til K. Dog endnu ikke nok. Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg ser Konservatives naturlige leje som værende på mindst niveauet 15-25%.

Hvordan vinder vi disse mange potentielle K-stemmer? 

Jeg tror fuldt og fast på, at principfasthed er vejen frem: Danskerne længes efter partier, som er loyale mod grundlæggende principper - som ikke styres af fokusgrupper og spin. 

Der er mange grundlæggende værdi-konservative danskere. Det Konservative Folkeparti skal være disse danskeres helt naturlige havn.

Hvad vil det så sige at være værdi-konservativ?

Mit bud er:

1. Politik er lig moral.

Uddybning:
- Fordelingspolitik, al politiks klassiske omdrejningspunkt, handler om moral: Ikke at lade de svage i stikken er moral, dvs. en vis omfordeling er OK. Men at belønne de flittige er også moral, dvs. omfordelingen må ikke gå over gevind med fantasihøje marginalskatter.

2. Respekt for menneskers forskellighed

Uddybning:
- Mennesker skal ikke presses ind i systemtænkning og skabeloner.
- Vi skal ikke være ens, vi skal ikke være "lige", men vi skal have lige muligheder
- Menneskers "nytte" skal ikke kun måles økonomisk

3. Lov og orden

Uddybning:
- En konservativ "klassiker", som næppe behøver meget uddybning - lovens fineste opgave er at sikre, at der altid tages mere hensyn til offer end forbryder

4. Frihed og ejendomsret hænger uløseligt sammen

Uddybning:
- De værdier som frie mennesker skaber, skal de også selv kunne råde over, ellers er det blot en form for skjult "trældom"
- Urimelig konfiskation ved umådeholden beskatning truer den enkeltes frihed

5. Tro ikke på "eksperterne"

Uddybning:
- Tro især ikke på ideologiske eksperter, der vil forandre hele verden udfra abstrakte idéer.
- Tro hellere på den sunde fornuft, og fremfor alt lær af historien!

6. Forandring ja, men med måde

Uddybning:
- Pludselige samfundsomvæltninger giver aldrig godt resultat. England og USA har som de eneste europæiske stormagter ikke oplevet revolutioner i de sidste 200 år - resultatet, de har klaret sig langt bedre end f.eks. Frankrig, Tyskland og Rusland.
- Derfor - forandre for at bevare

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Kristian,

Kan du ikke forwarde dit blogindlæg til partitoppen, jeg tror de har forlagt deres dokument om, hvordan vi sikrer en værdipolitisk profil

Kristian Vinter sagde ...

Tak, Jacob, jo, jeg vil meget gerne distribuere tankerne videre.