fredag den 11. april 2008

Det er ikke et nulsumspil

S angriber påny Bendt Bendtsen for at kæmpe for skattelettelser, læs mere her. Det er den sædvanlig beton-agtige tankegang S ligger for dagen:
»Vi har lige været igennem regeringens kvalitetsreform, som skulle give de effektiviseringer. Samtidig har regeringen i 2015-planen indregnet fem milliarder kroner i effektiviseringer i kommunerne, som kommunerne får lov til at beholde for bare at have en nogenlunde vækst. Så når Bendt Bendtsen nu snakker om effektiviseringer af den offentlige sektor, så er der i virkeligheden tale om besparelser. Her springer Bendt Bendtsen jo ud af skabet og siger, at han hellere vil have skattelettelser end velfærd«, siger Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, til Ritzau.

Efter at S-formanden i Berlingske ellers med en klædelig selverkendelse har fastslået at valgkamptemaet "Skattelettelser eller velfærd" havde slået fejl, kører S stadig videre med pavlovske reflekser, så hver gang en S-politiker hører ordet "skattelettelser", kan man ikke dy sig for at køre videre med det fortænkte dilemma, som ingen ved sin fulde fornuft køber.

Hvad Socialdemokratiet ikke vil forstå er:

- Det er ikke et nulsumspil
- Der er noget, som hedder "dynamiske effekter" fordi skattelettelser øger aktiviteten i samfundet
- Skattelettelserne som Konservative kæmper for vil derfor i stort omfang være selvfinansierende
- Danmarks fantasihøje skattetryk er fuldstændigt uforeneligt med globaliseringen, og vi har ikke råd til at vente
- I stedet for at være så forhippet på at fordele en lagkage, som i forvejen er verdens mest ligeligt fordelte, skulle man hellere tænke på at få kagen til at vokse

Ingen kommentarer: