tirsdag den 11. marts 2008

Venstre's svar på min kritik af udligningsordning

Læserbrev under overskriften "Konservative hæver skatten" skriver Hans Andersen Gruppeformand for Venstre Helsingør Byråd, i dag d. 11. marts 2008 i Helsingør Dagblad og Frederiksborg Amtsavis:

Man har i de seneste dage i pressen kunne læse udtalelser fra Kristian Juul fra de konservative om, at Helsingør Kommune må hæve skatten pga. reformen af udligningsordningen. Kristian Juul nævner et tal på 40 mio. kr. som skal sendes ekstra vestpå. Og det er da ok at kritisere udligningen, men hvorfor nævner den konservative Kristian Juul ikke, at det er de konservative på Christiansborg, som har været med til at vedtage ændringen og dermed pålagt Helsingørs borgere den ekstra udgift?

Samtidig er det vel også relevant at nævne, at den særlige hovedstadsudligning gennem mange år har givet Helsingør Kommune indtægter, der har været med til at sikre serviceniveauet i Helsingør Kommune, selvom kommunen historisk har haft et lavere udskrivningsgrundlag end mange af de øvrige nordsjællandske kommuner.

Jeg mener ikke, at ændringen af udligningsordningen kan bruges som undskyldning for at hæve skatten. Skattebetalere, boligejere og virksomhedsejere kommer i 2008 til at betale markant højere skat til Helsingør Kommune. Personskatteprocenten hæves med 0,6 %, grundskyldspromillen stiger med 2,5 og dækningsafgiften for erhvervsejendomme bliver næsten fordoblet. Alt i alt opkræves mere end 85 mio. kr. ekstra hos borgerne i Helsingør Kommune i 2008. Hvorfor sker det i en konservativ styret kommune?

Venstres budgetforslag for 2008 indeholdt mange forslag til effektiviseringer af både administrationen, det tekniske området og forslag om at lære af de bedste i kommunen på hele ældreområdet. Alle forslag der kunne bidrage til at fastholde både serviceniveauet og skatteprocenten. Der er med andre ord ingen god undskyldning for at hæve skatten i Helsingør Kommune. Venstre mener, at den er høj nok.

Ingen kommentarer: