lørdag den 22. marts 2008

Nye statsborgere skal anerkende danske værdier

Foråret politiske sensation har været, at SF langt om længe, tilsyneladende, har taget substansen i den borgerlige kritik af 80’ernes og 90’ernes slappe indvandringspolitik alvorligt.

Forstummet er snakken om, at venstrefløjen har et bedre menneskesyn, og vi borgerlige et uværdigt ditto. Nu er retorikken fra SF hård, og det er efterhånden kun de Radikale, som mener, at tiden skal skrues tilbage til fortidens naivt liberale indvandringspolitik.

Vinterferiens groteske optøjer har tydeligvis været et wake-up call for Villy Søvndal og mange andre tidligere fortalerne for det såkaldte multikulturelle samfund, som nu har vist sig at indebære nye borgere, som afviser demokratiske spilleregler, og hele bydele, som står uden for lov og orden.

Men er SF’s hamskifte reelt? Mener de virkelig ikke længere, at venstrefløjens fortolkning af asylkonventioner og menneskeretskonventioner skal stå over Danmarks selvbestemmelse til at føre den politik, som befolkningen ønsker? Vil SF virkelig støtte 24-års reglen?

Som Konservativ må jeg advare mod at falde for pludselige politiske U-vendinger. Det ville da være pragtfuldt med endnu bredere opbakning til vores borgerlige indvandringspolitik, men lad os nu se om SF virkelig kan og vil levere varen. Jeg vil se det, før jeg tror det.

Lad mig som kontrast slå min Konservatives grundholdning fast:

Danmark skal føre en stram, men fair indvandringspolitik.

Det betyder, at hensynet til det danske samfunds sammenhængskraft, som hviler på vores fælles historie og værdier, altid må komme i første række i indvandringspolitikken.

Vi skal derfor kun tildele statsborgerskab til nye medborgere, som kender til det danske sprog, kultur, værdier og historie, herunder som anerkender sekulariseringen af vores politiske liv, som er selve grundpillen for demokratiet.

Når udlændinge besidder de kvalifikationer, som vi har brug for i det danske samfund og erhvervsliv, og dertil anerkender vores grundlæggende demokratiske spilleregler, skal de til gengæld være velkomne til Danmark som nye borgere, kollegaer, naboer.

Derimod er de tusindtallige demonstranter på Nørrebro og andre steder, som blankt og højtråbende afviser dansk kultur og dansk demokrati, overhovedet ikke værdige til dansk statsborgerskab.

Denne konservative holdning til indvandringspolitik er en grundholdning, som ikke står til diskussion, og ikke blot kan trylles op af hatten når det er politisk opportunt.

Ingen kommentarer: