onsdag den 19. august 2009

Henrik Møllers frygtindgydende nordjyske væbner

af Kristian Juul (C)

Konservativ byrådskandidat


Ud af den blå luft dukker forleden i Helsingør Dagsblad spalter et tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem op og erklærer sin støtte til Henrik Møller som borgmester.


Ikke så overraskende ved første øjensyn - indtil man opdager det besyndelige, at vedkommende socialdemokrat, Rasmus Prehn, var byrådsmedlem... i Ålborg!


Så forstår man bedre den mangel på lokalkendskab, som læserbrevet bærer præg af. Prehn mener, at danskerne "tænker socialdemokratisk", og det skulle ifølge ham betyde "særdeles gode chancer for generobre borgmesterposten efter alt for mange år med konservativt Tærsbøl styre".


Havde Rasmus Prehn fra sit nordjyske domicil sat sig ind i Helsingørs historie, ville han have vidst, hvad der skete for 16 år siden sidst nogen her på egnen "tænkte socialdemokratisk" og samtidig havde magten over økonomien: Den sidste S-borgmester efterlod sig som bekendt en komplet drænet kommunekasse, som kun Indenrigsministeriet kunne redde fra bankerotten. Siden har "de alt for mange år med konservativt Tærsbøl styre" resultereret i én af landets stærkeste kommunale økonomier og en markant forbedret kommunal service, trods de svære år i værftslukningens skygge - ikke så dårligt, som Henrik Møllers nordjyske væbner gør det til.


I samme periode har Rasmus Prehn haft travlt med at avancere til kommunalordfører. Det er i den egenskab han i sin store iver efter at blive Henrik Møllers støttepædagog nu laver en ren "Uffe" (Uffe Elleman erklærede som bekendt kort tid før et valg "Den er hjemme!", hvad den ikke var): Under den overmodige overskrift "På vej til sejr ved kommunalvalget" nævner kommunalordføreren i en nylig pressemeddelelse udtrykkeligt Helsingør!


Vi må vente og se, hvor meget hjemme sejren er for det nye makkerpar i Helsingørs lokal-politik Prehn & Møller. Vi lokale konservative tager ikke noget for givet, men vi har på den anden side heller ikke så magtfulde landspolitiske venner som Henrik Møller har til at tale vores sag.


Vi kan se vi er oppe imod en frygtindgydende modspiller i Rasmus Prehn, men som en anden David mod Goliath tager vi udfordringen op, for i sidste ende er det jo trods alt vælgerne fremfor nordjyske talsmænd der her på egnen afgør, hvem der har fortjent sejren.


Ingen kommentarer: