tirsdag den 18. august 2009

Helsingør skal have kulturkanon


Helsingør, den 18. August 2009


Pressemeddelelse i Nordsjælland.

Helsingør skal have kulturkanon



"Den lokale kultur er noget, der kan binde folk sammen, og Helsingør har meget andet end Kronborg og Hamlet at byde på, men der er behov for at få en samlet oversigt over det bedste fra den lokale kultur gennem tiderne, siger Malene Carmel, konservativ kulturudvalgsformand i Helsingør. "Vi foreslår derfor, at Helsingør får sin egen kulturkanon, der fokuserer på det bedste i Helsingørs kulturarv."

Kristian Juul, der er konservativ byrådskandidat uddyber initiativet: "Tanken opstod ved et møde for nyligt med lokale kulturpersonligheder, hvor vi snakkede om hvor mange bidrag til kulturen, der i virkeligheden er skabt i og omkring Helsingør af kreative personligheder og initiativrige personer.

Vi kan alle lære noget nyt om den lokale kultur, og på tværs af generationerne kan denne viden være med til at sikre, at vi føler os hjemme og tager et ansvar for at passe på vores by.”

Malene Carmel vil nu bede kulturforvaltningen komme med et oplæg til den videre proces, herunder oplæg til de kriterier, der skal udvælges efter, og forslag til sammensætningen af en lille, effektiv arbejdsgruppe, der kan finde perlerne indenfor arkitektur, litteratur, musik og kunst skabt i Helsingør-området.

Som eksempler på hvad der kan komme med i kulturkanonen nævner Malene Carmel komponisten Buxtehude, Romerhusene og forfatteren Martin Andersen Nexø. Nexø boede i Espergærde, da han skrev ”Pelle Erobreren”.

De konservative forestiller sig, at Helsingørs kulturkanon skal tilbydes folkeskolerne som undervisningsmateriale og ligge fremme på museer og biblioteker til alle interesserede.


For yderligere oplysninger:

Malene Carmel mca11@helsingor.dk, mobil 25 51 23 25

Kristian Juul, juul.familien@gmail.com, mobil 30 83 43 15

Ingen kommentarer: