fredag den 5. september 2008

Mere markant borgerlig profil påkrævet

Ny meningsmåling peger på at VKO-flertallet er i fare, pga. et stemmeskred hos Venstre.

Interessant nok går S også tilbage, så der er ikke tegn i sol og måne på, at vælgerne tiltrækkes af den socialdemokratiske statsministerkandidat, men måske snarere en advarsel om, at vælgerflertallet ikke er trygge ved flere sager på det seneste, f.eks. den nylige EU-sag og andre små og store sager.

At det rammer Venstre, men ikke mit eget parti De Konservative, kan jeg på ingen måde glæde mig over, da det vigtigste er at beholde et borgerligt flertal.

Men det overrasker ikke. Set over en bred kam er venstreministrenes dagsform markant under niveau, med en påfaldende mindre synlig statsminister siden valget, en rystet finansminister, og en fra dag 1 yderst presset integrationsminister.

Dertil kommer, at de eneste Venstre-ministre med overskud til lidt ideologisk pondus pt., nemlig Kristian Jensen og Søren Gade, blev eftertrykkeligt banket på plads, da de henover sommeren forsøgte sig med lidt gode borgerlige ord om, at alt for mange danskere stadig er på overførselsindkomst, fordi det pga. brandbeskatning ikke kan betale sig at arbejde.

Den slags er ikke god latin i det nye Venstre.

Men svagheden ved Venstres taktik gennem de sidste syv år - at føre socialdemokratisk fordelingspolitik, men borgerlig værdipolitik - er tydeligvis, at nu hvor værdipolitikken, særligt indvandringspolitikken, sættes under pres, begynder vælgerne ikke så overraskende at sive.

De siver f.eks. til Dansk Folkeparti. Og i kulissen står et SF, der med vis succes har markedsført sig som "ansvarligt".

Jeg tror dog stadig der er stemmer i ægte borgerlig politik: Både værdipolitisk og fordelingspolitisk.

Derfor skal vi lægge os i selen for at fastholde og tiltrække de borgerlige danskere. F.eks. de utrolig mange danskere, der sætter en ære i hårdt arbejde, og som synes at hårdt arbejde skal belønnes og ikke brandbeskattes.

Eller f.eks. de utrolig mange danskere, som har nogle grundfæstede værdier - kald dem blot gammeldags, men jeg ville kalde dem eviggyldige - om f.eks. at tage ansvar for sig og sine, og ikke per reflex bare lægge alt over på samfundets skuldre.

Vælgere straffer lige for tiden den lidt slappe præstation fra V-ministrene, men vi må kæmpe for, at det ikke betyder, at borgerligt sindede lader en ræverød opposition komme til magten med alle de ulykker, det ville betyde for landet - og så må vi skærpe den borgerlige profil, så det bliver tydeligt, hvor stor forskellen er.

Ingen kommentarer: