tirsdag den 21. oktober 2008

"Socialliberale under de blodrøde faner"

Overskriften er ikke min formulering, men en forarget radikals afstandtagen fra Margrethe Vestagers forbløffende melding om, at R godt vil i regering med SF.

Jeg roste her på bloggen R for deres finanslovs-forslag, som fokuserede på lavere topskat og kortere dagpengeperiode for at øge arbejdsudbuddet. Fornuftige borgerlige holdninger...

Men hvorhen slingrer R nu hen? Væk fra de besindige borgerlige værdier og over imod et "blodrødt" socialistisk parti, som trods Villy Søvndals taktiske trækken ind mod midten, stadig i deres partiprogram fra 2003 taler for en "revolutionær proces, hvor et flertal i befolkningen gradvist afskaffer kapitalismen" og "gennemgribende reformer, hvis langsigtede konsekvens vil være en egentlig afskaffelse af den kapitalistiske magtstruktur."

Mener Margrethe Vestager at hun i et regeringssamarbejde med socialister, som ønsker en revolutionær proces og afskaffelse af kapitalismen, bedre kan komme igennem med lavere topskat og kortere dagpengeperiode end ved samarbejde med Konservative og Venstre?

Jeg forstår ærlig talt godt pragmatiske radikale ser med vantro deres parti - tidligere kendt som socialliberalt - indlemmet under "de blodrøde faner".

Jeg kan kun opfordre de sidste tilbageværende borgerligt sindede radikale vælgere, som ønsker en ansvarlig økonomisk politik og en moderat borgerlig linie, til at se sig godt om i det politiske landskab efter alternativer.

Ingen kommentarer: