S-formanden afviser idag kategorisk ikke alene forslaget fra Arbejdsmarkedskommissionen om hurtigt at sætte efterlønsalderen op til 62 år, men enhver form for ændring af efterlønnen.
Thorning-Schmidts eneste begrundelse er, at hun ikke vil skabe "usikkerhed for borgerne".
Jeg tror ikke nogen partier går ind for at skabe usikkerhed for borgerne.
Men hvorhenne er S-formandens seriøse overvejelser om baggrunden for Arbejdsmarkedskommissionens forslag - nemlig den fatale mangel på arbejdskraft, som har kastet Danmark ud i økonomisk recession for første gang i årtier?
Stadig lammet et det granatchok, som efterlønnen påførte forgængeren Poul Nyrup, mangler Socialdemokraternes nuværende formand enhver form for mod eller evne til at gøre noget ved tidens alvorligste problem i Danmark - at det offentlige betaler sunde, raske og arbejdsdygtige mennesker for at træde ud af det arbejdsmarked, som har så desperat brug for dem.
Efterlønnen fremstår idag som en monumental fejltagelse, som påfører samfundsøkonomien ødelæggende konsekvenser - og det eneste parti, som har modet til at fortælle vælgerne ligeud, at vi ikke længere har råd til at betale arbejdsdygtige menneskers alt for tidlige tilbagetrækning, er Det konservative Folkeparti.
Jeg ved at det ikke er populært. Jeg ville ønske jeg som politiker kunne "garantere" vælgerne at alle velerhvervede rettigheder varer ved for evigt, også retten til at trække sig tilbage 5 år før den egentlige pensionering.
Men sandheden er, at hvis vi ikke har modet til at reagere nu, vil skadevirkningerne af efterlønnen og arbejdskraftsmanglen blive mangedoblet.
Hvis vi lader os lamme af frygt for "at skabe usikkerhed", så risikerer Danmark at ende i en situation, hvor intet længere er sikkert.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar