mandag den 16. februar 2009

Skolelukninger? Ikke under konservativ ledelse!

Læserbrev af Kristian Juul, Konservativ byrådskandidat (C)
Venstre i Helsingør har på det seneste slået til lyd for, at skolelukninger kan blive en realitet udfra at det ikke er økonomisk rentabelt at drive de små skoler i yderdistrikterne.

Isoleret set kan det lyde som et plausibelt argument. Alligevel er vi Konservative lodret uenige med Venstre. Man kan ikke se så isoleret på regnestykket. En skole er med til at skabe liv i yderdistrikterne, og nye tilflyttere blandt børnefamilier vil altid foretrække små bysamfund med en lokal skole fremfor bysamfund uden.

Lukker man en lokal skole, vil huspriserne derfor rasle ned. Dertil kommer hensynet til, at de lokale skoler gør dagligdagen nemmere for både børn og forældre, der slipper for lang transport, fordi børnene selv kan gå eller cykle til skole. Og endelig vil de faciliteter den lokale skole tilbyder ofte også bruges udenfor skoletiden, f.eks. idrætsfaciliteter, legepladeser, osv.

Venstre i Helsingør er meget optaget af at rationalisere sig til besparelser, men vi Konservative mener, at når det gælder skolelukninger kan man let kan spare for dyrt. I stedet for den ufrugtbare fokus på kortsigtede besparelser kunne man overveje en mere flexibel brug af skolerne de steder, hvor børnetallet i de kommende år ligger lavt. Kunne man eks. udleje dele af bygningerne til lokalt erhverv eller kulturliv?

Traditionelt har vi konservative prioriteret trvislen i Helsingør Kommunes mindre bysamfund højt. Det koster måske lidt ekstra i forhold til at centralisere og satse på stordrift - men vi tror fuldt og fast på, at det er en politik, som lønner sig i det lange løb.

Ingen kommentarer: