mandag den 30. marts 2009

Ny statsminister

Bliver det denne uge vi får ny statsminister?

Når det nu ikke kan blive en konservativ kvinde denne gang, glæder jeg mig over at KV-alliancen uanset svaret fortsætter og stadig har mere end 2 år til at vende den ændrede folkestemning, som krise og usikkerhed om regeringsledelsen har skabt.

For når der pt. er tegn på rødt flertal er det jo ikke et udtryk for, at danskerne er blevet socialister.

Tværtimod har danskerne vel i historien sjældent støttet borgerlige værdier mere end nu: ansvarlighed, lov og orden, belønning af ærligt arbejde.

Men regeringen har ikke haft den bedste dagsform gennem lang tid, har ikke sat en borgerlig agenda, og det straffer vælgerne.

En ny Venstre-statsminister holdt til ilden af mit eget mere reformivrige parti bør tilsammen kunne genvinde tilliden, men det kræver en anderledes stil og indsats end den vi har set på det sidste: Vi har brug for borgerlige politikere, som ikke frygter sin egen skygge - som ser virkeligheden og vælgerne i øjnene og fortæller, at vi ikke kommer ud af krisen ved at klippe hinanden (læs: sætte nytteløse socialdemokratiske offentlige arbejder igang) og ved at skære den skrumpende samfundskage ud efter lineal (læs: brandbeskatte de "rige").

Vi kommer ud af krisen ved at belønne og opmuntre til driftighed, nytænkning og initiativ.

Ingen kommentarer: